1 3 Nov

1-3 November arrangerade vi en jakthelg för en grupp av 4 jägare från Jämtland. Gruppen jagar älg på stora norrlänska marker och ville få uppleva äkta sydsvensk såtjakt på viltrika marker.

Dag 1, Erbjuder såtjakt med Wachtelhund efter rådjur på en mark utanför Göteborg ca 1 mil väster om Kungälv. Det blev en spännande dag med "stolpe" ut. fina drev men djuren hade sina sinnen på spänn och lyckades undkomma skyttarna.

dsc-0020.jpgdsc-0024.jpg

dsc-0103.jpg

Dag 2, Nu gick resan mot Trollhättan och till en otroligt fin jaktmark. Marken består av skogsholmar insprängda på öppen odlad mark och är som gjord för att producera mycket vilt. Lovligt vilt var Älg, rådjur, Dovhjort och Kronhjort. Vi jagade med kortdrivande hundraser och det bjöds på otroligt många och fina drev. Alla passkyttar hade drev och djur i pass och det fälldes 2 älgar och 1 rådjur.

dsc-0106.jpgdsc-0120.jpg

Gästerna kollar på det skjutna rådjuret i väntan på traktor som skall hjälpa oss att transportera ut älgarna från skogen.

dsc-0116.jpgdsc-0043.jpg

Här hade vi tur och fick hjälp av markägarn att transportera ut djuren till vår väntande släpkärra.

dsc-0059.jpg

En avslutande fika sitter alltid lika bra. Här bjuds det på Pyttipanna. Nu väntar hemresa igen och förberedelser med flåning av viltet och kvällens middag.

dsc-0011.jpg

Älgarna flås och hängs upp för mörning, skönt med vana älgjägare från norrland till hjälp.

dsc-0129.jpg

Dagen avslutas med en viltmiddag av Rådjurstek, kantarellsås och klyftpotatis.

dsc-0154.jpgdsc-0148.jpg

Dag 3, sista dagen erbjuder drevjakt i Halmstad på Vildsvin, Rådjur, Älgkalv och hare. Vi hade med oss fyra wachtelhundar och gick med 2-3 hundar per såt. Vid flertalet gånger drev alla hundar samtidigt olika djur och passkyttarna hade drevskall från alla håll på pass, Tyvärr hade vi inte turen på vår sida, det sköts på två rådjur, efter spårande och eftersök kunde vi konstatera att det var bom på båda. Så det blev lite av ett antiklimax när det bara låg en hare på paraden efter så många drev och otroligt tätt med vilt. Men jakt är jakt och det är inte lätt att få ett bra läge på ett drivet rådjur eller vildsvin när man som skytt står med kulvapen. Och antalet vilt avgör inte kvaliteten på jaktdagen. Det gör upplevelsen, och en otrolig upplevelse fick dom, de kan jag garantera.

dsc-0164.jpg

passkyttar på väg ut mot första såten. Såten var inte större en ca 10-15 ha och vi hade 7 drev och observerade 8 olika rådjur och 3 vildsvin. FULL ACTION HELA TIDEN I SÅTEN.

dsc-0188.jpg

dsc-0033.jpgdsc-0119.jpg

En trevlig helg är över och våra gäster har en lång väg tillbaka till Norrlands skogarna. Det blev som dom hade önskat, mkt viltkontakt, spännande actionfyllda drev, trevligt sällskap och framförallt en otrolig naturupplevelse.

Deltagarnas ord:

Nils Dahlström - Helt fantastiskt, överlägset det bästa jag gjort i jakt. Kommer ju känns "jävligt" kl att åka tillbaka å sätta sig på ett kallt älgpass nu =)  

Simon Dahlström - Otroligt spännande att få jaga på så viltrika marker samt ha flera drivande hundar runt sig som gör ett otroligt jobb. Helt fantastiskt.

Är du intresserad av ett liknande upplägg, kontakta oss för mer info.

Go back to top