Vi tar emot horn från Älg, Rådjur, Hjort, och Mufflon för kokning, blekning och montering på sköld. Vi utför även kokning och montering av vildsvinsbetar. Kontakta oss för mer info eller tidsbokning.

Vi utför sågningar av skallben efter ditt önskemål, men rekomenderar att göra helskalle på Rådjur om det finns chans på medalj, du tjänar på det vid vägningen. Vi utför våra trofearbeten i flera steg! Vi kokar först kraniet, sen för att komma åt de sista använder vi oss av högtryckstvätt. Därefter tvättar vi kraniet och hornen med varmvatten och rengörningsmedel innan det bleks i två omgångar. trofén får nu torka någon vecka innan vi slipar till det sista och gör den färdig för montering på sköld. Skall trofén bedömas får den ligga på tork 3 mån innan den är godkänd att få bedömd.

 OBS leverera alltid era trofékranier frysta och väl inplastade om inget annat avtalats OBS

Kontakta hampus@skattegardensvilt.se för mer info om troféer och bedöming 

PRIS TROFÈARBETEN 2018/2019

klicka på respektive vilt för att se bilder på olika sågningar mm

Vildsvinsbetar:  750:-

Rådjur:             850:-

Dovhjort          1200:-

Mufflon:           1000:-

Kronhjort:        1400:-

Älg:                  1600:- 

Sköldgravyr:    300:-

i dessa priser ingår kvalitetssköld (Vi har valt att gå upp en klass i kvalitet då billigare sköldar ofta spricker med åren.)samt ordentlig och fin blekning med 35% väteperoxid.  

Vi utför reparation, lagning eller uppfrächning av gamla trofeer, Har du trofeer som är dåligt kapade, lösa delar, eller kanske inte ordentligt blekta så löser vi det. Vi har även medel för att kunna få liv i blekta horn samt gamla basthorn. På bilden nedan ser du skillnaden på en vildren sam en älg vi fixade till i höstas. Pris:

 Klicka här för bilder på renoverade horn. 

------------------------------------------------------------------------------------

Klicka på bilderna nedan för att se trofemontage vi gjort