Styckeriet

Skattegårdens viltstyckeri

Vi har ett modernt litet styckeri där vi tar hand om vårat viltkött.  Första dygnet får djuret hänga i ca 10 grader, Detta för att köttet inte skall kylas ner för fort och undvika att drabbas av kylsammandragningar, Därefter hängs varje vilt in i separata kylrum ( ca 4 grader ) där dom får hänga till mörningen är slutförd efter ca 10 dagar.

Efter mörning styckar vi antingen på traditionellt vis eller efter dina önskemål och varje köttdetalj putsas från senor och hinnor. Allt för att uppnå bästa kvalitet.

När alla detaljer är styckade och klara vaccumförpackas köttet, vilket gör att köttets hållbarhet blir längre! Varje köttdetalj märks sedan upp med etiketter där information om just det aktuella viltet finns dokumenterat, allt för att du ska känna dig säker på vad du får på tallriken.

Ett rengjort och hygieniskt styckeri är den viktigaste detaljen.

 

Varje djur får hänga i ett kylrum med jämn temp till det uppnåt ca 50 dygnsgrader.

Därefter styckas det ner i detaljer efter kundens önskemål.

Detaljstyckat benfritt kött väntar på att vaccum förpackas

Ett mört och fint viltkött packiterat och klart.  

55.jpg

 Dags att avnjuta en fantastisk middag

kontaka oss för bokning av kött

Nedan kan du se lite bilder från vårt styckeri, klicka på bilden för förstoring.