TINA EKSTRÖM ANSVARIG PREMIUMKLUBBEN
tina.ekstrom@premiumklubben.se  

 

PRESENTATION 

Jag jagar sedan lite mer än 10 år tillbaka mestadels över mina stående fågelhundar. Viltslaget blir det mina hundar står för, vilket kan bli lite av varje, som t.ex. rådjur, räv, hare, fågel m.m. Raserna har varit Weimaraner, Slovakian Rough Haired Pointer och Korthårig Vorsteh, Alla dessa raser är allroundhundar, vilket innebär en hel del annat jaktrelaterat så som eftersök, apporterande på andjakter m.m.

Har i hela mitt liv jobbat med varumärke, marknadsföring och sälj, både internationellt och nationellt.

I somras köpte vi en gård i Marks kommun, och driver där en liten rörelse med bl.a.träning för stående fågelhundar. Det innebär att nu finns alla möjligheter till jakt och träning även på hemmaplan.

 

 

VAD ÄR DIN ROLL I SKATTEGÅRDEN 

Jag är ansvarig för vår jaktklubb Skattegården Premium Klubb – ”Premiumklubben”, hundtränare och jaktledare.

 

FAVORITJAKT

Fjälljakt på ripa över stående fågelhund är oerhört svårslaget. En otrolig upplevelse i fantastisk natur. Men rapphönsjakt på fina stubbåkrar en frostig morgon, eller skogsfågeljakt i tyst gammelskog kommer inte långt efter. Det är fågeljakten som står högst i kurs hos mig.

 

FAVORITVAPEN

Jakten är en förlängning av hundintresset. Och eftersom det är fågeljakten på vidsträckta fjäll som står högst i kurs, måste det bli den gamla väl injagade hagelbössan, kaliber 20. Den är vackert graverad med ripor och skogsfågel, och väger betydligt mindre än den andra i kaliber 12.

 

HUNDAR

Weimaraner (2008) SE VCH, SE UCH, J Classic Dream's Amon Re – ”Wasco”

Slovakian Rough Haired Pointer (2011) SE VCH, SE UCH, INT UCH, C.I.B, C.I.E, J Classic Dream's Bald Eagle – ”Wici”.

Korthårig Vorsteh: (2018) SE VCH J (Bästa korthårig Vorstehtik 2019) Skarinarnas Ceehla – ”Keehla”

Korthårig Vorsteh: (2020) Knallapportens K’Ayhla – ”Ayhla” 

 

SPEGLA EN BRA JAKTDAG