Vakjakt

Bockjakts premiär 2013

Vi erbjuder möjlighet för 1-2 jägare att under 2 dagar ( 4 sittningar, morgon/kväll samt morgon/kväll ) jaga Råbock på en mark som hyser otroligt fina bockar. Både 2012 och 2011 sköts medaljbock under Augustijakten. Vi kommer enbart att ha en sälj jakt på denna mark samt 2 bockar för avskjutning (1 kapital) där du har chans att få en riktigt fin trofe på väggen.

Tack vare näringsrika marker, planerad stödutfodring, rätt viltvård och hög avskjutning av predatorer håller marken så fina bockar.

Vi har ett flertal jakttorn på marken och du väljer själv om du vill smyga runt mellan tornen eller bara sitta. Marken har blandad terräng med det brukar vara runt klövervallarna som det är mest aktivitet.

Vi Guidar dig och visar dig runt på marken så du har full koll på marken innan jakten drar igång, Vi kommer själva jaga i närheten så vi finns tillhands om problem skulle uppstå och tillgång till eftersökshund.

Detta är ett jaktpaket för dig som inte har en egen mark, inte har tiden att sköta en bra viltvård och allt som behövs för att få fram fina bock trofeér. Vi tillhandahåller med allt från jaktmarken till styckning och trofekokning.

Boendet är självhushåll och ligger i närheten av marken     .

vid intresseanmälan skicka ett mail till:

skattegardensvilt@gmail.com

 

Nedan ser du hur grundupplägget för jakten är:

 

Bockjakt 2013

15/8 

20:00 tre-rätters viltmiddag, Vi går igenom jakten, kartor och regler.        

16/8

04:30 vi möts vid jaktmarken för utkörning till pass

10:00 Jakten avbryts och det serveras Lunch i skogen

11:00 Jaktledningen visar marken och dom övriga passen. Sen väljer du vilka pass du vill besöka under      eftermiddagen och kvällen.

15:00 Eftermiddagsjakt  ( Lockjakt med guide )  

17:30 Snabb kväll lunch innan kvällsjakten börjar.

Om turen varit framme och du lyckats nefälla ett vilt tar vi hand om det och det körs den till vårt slakteri där allt tas om hand. Vill du även köpa köttet så levererar vi det till dig styckat, vaccumförpackat och klart ihop med din trofé kokad, blekt och monterad ca en vecka senare.. ( är de chans på medalj kan vi  även ta hand om inlämning för trofebedömning )  

Pris: 5 000:- ( två dagars jakt )

vill du ha köttet styckat, packiterat och levererat samt trofe kokad tillkommer 2 000:-    

bilderna nedan är på dom senaste bockarna som skjutits på marken.

Bronsbock från 2011, En grov spets från 2013 och en stor 6 tagg från 13 ( på bedömning ) 

bulles-och-hampus-bockar-2011.jpg49.jpgbildkkkkk.jpg

Go back to top