Eftersöksskytte

F8

Denna kurs är öppen för alla men är framförallt framtagen för att ge dig som  "vanlig jägaren" mer insikt i eftersök och skytte i trängda situationer vilket det ofta blir som hundförare vid jakt eller eftersök. 

Kursen innehåller både en teoretisk del och praktiskt skytte. Kursledare Hampus Fardby delar med sig av sina erfarenheter som eftersöksjägare och ger dig en eftersöksjägares syn på vad du som skytt kan göra och  inte bör göra för att skapa bäst förutsättningar vid ett eventuellt eftersök samt vad du skall tänka på och hur du skall agera om du behöver gå med som skytt vid ett eftersök.

I skjutbiografen kör vi filmer som simulera riktiga eftersök där du kommer "gå" som skytt ihop med en eftersöksjägare. Du kommer ställas inför krångliga situationer där du skall ta snabba beslut, hitta kulfång, skjuta säkra skott, ha uppsikt på eventuella eftersökshundar samt skjuta rätt vilt utefter den information du fått innan påbörjat eftersök "film"

En mycket uppskattad kurs oavsett om du är nybliven eller rutinerad jägare, hundförare eller ej och kommer ge dig ny kunskap och insyn som förhoppningsvis kommer göra dig till en säkrare och bättre skytt vid stressiga som kräver snabba beslut. 

Bokning

Kursen arrangeras hela året och plats kan bokas både som enskild vid utsatta kurstillfällen eller som privat för grupper om 4-12 personer.

Kurskalender och bokning (klicka här)

privat gruppbokning skickas förfrågan till info@skattegardensvilt.se

 

Pris

1995:- per person.

I priset ingår fika och lunch samt skytte i skjutbiografen.