BAYERSK VILTSPÅRHUND

Ras: Bayersk viltspårhund

Namn:  "SE VCh" Askmadens Hilma

Född: 2014

 Askmadens Hilma är alltid med oss vid jakt och används enbart som spårhund vid eftersök. Hon är lugn och metodisk i sitt spårarbete och tar gärna spår som är 1-2 dygn gamla. Präglad på skadat vilt vilket är en trygghet vid viltrika marker där det ofta finns mycket spår och störningar. Visar ett tydligt ointresse vid friskt vilt. Vid eftersök har vi i regel en spetshund med oss som "släpphund" som går ifatt och ställer alternativt avfångar om det är mindre vilt,

(PLANERAD VALPKULL SOMMAREN 2020)

Intresselista valpkull

 

HANNOVERANSK VILTSPÅRHUND

Ras: Hannoveransk viltspårhund

Namn: "SE VCh, SE UCh, SE JCh" Azra

Född: 2015

 Azra är ett nytillskott under 2019. Azra är ursprungligen från Kroatien och används enbart som eftersökshund. Spårar troget allt vilt och används även som släpphund då hon aktivt ställer eller själv avfångar om det är mindre vilt. Azra är viltspår, jakt och utställningschampion.

 

JÄMTHUND

Ras: Jämthund

Namn: SE J(LÖ)CH Tjurskallens Stina

Född: 2017

Gör sin andra säsong i älgskogen och börjar växa i kostymen ordentligt. Stina var klar svensk jaktchampion när hon var 1,9 år där sista provet resulterade i 93,5 poäng. Stina blev uttagen till SM kval 2019, Tyvärr slutade detta i olyckligt då hon hittades död till följd av en tragisk olycka under pågående SM-kval. En fantastisk hund med en grym vilja och förmåga att hitta älg och hon lyckades skrapa ihop ett tungt CV av fälda älgar under sina två säsonger.

Ras: Jämthund

Namn: Tjurskallens Bella

Född: 2020

Bella är vårt nya tillskott som skall axla rollen från Stina som älgställare. Bella är lillasyster till Stina och en ung tik med mycket energi och vilja. Skall bli kul att följa hennes resa mot Jämtlandsskogarna.

 

Ras: Jämthund

Namn: Argo

Född: 2016

Argo är hitflyttat från Jämtland och kommer framförallt arbeta som lös eftersökshund på älg och vildsvin. Stor, snabb och lättsprungen hane med långa ståndtider och ihärdigt förföljande vilket gör sig utmärkt till svåra eftersök. 

 

WACHTELHUND

Ras: Wachtelhund

Namn: BMO Arwen (Vida)

Född: 2018

Nickes wachteltik som gör sin första jaksäsong och har gjort en strålande premiärhöst. Jagar allt klövvilt och ligger oftast på drevtider mellan 15-25 minuter. Vida har godkänt Ukl prov, GK anlag samt 1 pris på viltspår. Vida kommer även få växa in i rollen som eftersökshund där hon kommer bli bra komplement famförallt vid våra trafikeftersök.

 

GRÅHUND

Ras: Gråhund

Namn: SE VCh Ryrskogens gromma

Född: 2009

 Ina är en gråhund som vi tog över som 6 åring. Härlig hund som älskar att ställa älg och vildsvin. hon jobbar envist och med långa ståndtider. Fördelen med Ina är hennes relativt korta förföljande vid sken vilket passar bra i södra sverige. Även duktig vid eftersök med tre raka första pris med HP på viltspår. Jobbar väldigt lugnt och metodisk och får oftast viltet att stå i upptaget. "

 

VÄSTSIBIRISK LAIKA

Ras: Västsibirisk Laika

Namn: Ryssen

Född: 2017

 Ryssen är en litauenimport som Jagar älg, vildsvin, grävling Eu-moppe och det mesta som springer. Otroligt snabb och effektiv som släpphund vid eftersök. Oduglig att få ett friskt vilt att stå i upptaget då hon inte har någon handbroms. Ryssen används som släpphund vid eftersök eller vid drevjakt där passkyttarna i första hand skall skjuta.

 

BLANDRAS

bild-10.jpg

Ras: Wachtel/Vorsteh

Namn: Maja ( Jäxvikens Maja )

Född: 2010

Jagar: En kortdrivare som driver allt klövvilt ca 5-10 minuter, dock inget vidare vildsvinsintresse. Kommer bäst till användning vid vilttäta drevjakter efter rådjur/hjort då hon har korta effektiva drev och snabb tillbaka till föraren. Maja är ofta ulånad till jaktkollegor och funkar i regel bra oavsett förare.  (numera jaktpensionär)

 -------------------------------------------------------------------------------

Hundar som lämnat oss

Småviltsjägaren Smyga " Lina " 2007-2018

Tjurskallens Stina 2017-2019