BAYERSK VILTSPÅRHUND

Ras: Bayersk viltspårhund

Namn:  "SE VCh" Askmadens Hilma

Född: 2014

 Askmadens Hilma är alltid med oss vid jakt och används enbart som spårhund vid eftersök. Hon är lugn och metodisk i sitt spårarbete och tar gärna spår som är 1-2 dygn gamla. Präglad på skadat vilt vilket är en trygghet vid viltrika marker där det ofta finns mycket spår och störningar. Visar ett tydligt ointresse vid friskt vilt. Vid eftersök har vi i regel en spetshund med oss som "släpphund" som går ifatt och ställer alternativt avfångar om det är mindre vilt,

 

HANNOVERANSK VILTSPÅRHUND

Ras: Hannoveransk viltspårhund

Namn: "SE VCh, SE UCh, SE JCh" Azra

Född: 2015

 Azra är ursprungligen från Kroatien och används enbart som eftersökshund. Spårar troget allt vilt och används även som släpphund då hon aktivt ställer eller själv avfångar om det är mindre vilt. Azra är viltspår, jakt och utställningschampion.

 

JÄMTHUND

Ras: Jämthund

Namn: SE J(LÖ)CH Tjurskallens Bella

Född: 2020

Bella gjorde sin första säsong som älghund och lyckades även med att genomföra tre raka första pris på jaktprov. Bellas styrka är att få älgen att stå i upptaget och hon har en härlig drivkraft att hitta älg. Ytterst sällan man går från skogen utan att hon skällt på älg. 

 

JÄMTHUND

Ras: Jämthund

Namn: SE J Råtjärnås Ajax 

Född: 2016

Argo används i första hand vid eftersök på älg och vildsvin men även till jakt på större marker då han jagar relativt stort. En stor hane som är effektiv som släpphund då han håller högt fart och effektivt kommer ifatt viltet. Jobbar lugnt och nära och framför viltet på ståndskall. 

 

VÄSTSIBIRISK LAIKA

Ras: Västsibirisk Laika

Namn: Ryssen

Född: 2017

 Ryssen är en litauenimport som Jagar älg, vildsvin, grävling Eu-moppe och det mesta som springer. Otroligt snabb och effektiv som släpphund vid eftersök. Ryssen används som släpphund vid eftersök eller vid drevjakt på vildsvin där passkyttarna i första hand skall skjuta.

 

JÄMTHUND

Ras: Jämthund

Namn: SE J(LÖ)CH Tjurskallens Stina

Född: 2017

Jagar:  klar svensk jaktchampion när hon var 1,9 år där sista provet resulterade i 93,5 poäng. Stina blev uttagen till SM kval 2019, Tyvärr slutade detta i olyckligt då hon hittades död till följd av en tragisk olycka under pågående SM-kval. En fantastisk med en grym vilja att hitta älg och hon lyckades skrapa ihop ett tungt CV av fälda älgar under sina två säsonger.

Småviltsjägaren Smyga " Lina " 2007-2018

Tjurskallens Stina 2017-2019