Skattegårdens jägarexamenspaket innehåller

 • Digitalt Studiematerial
 • Mobil APP
 • Fyra heldagar med teori, övningsskytte och praktiska moment
 • Praktisk styckningsmoment på viken viltslakteri 
 • Kursledare som jobbar yrkesmässigt med jakt & viltvård
 • Teoriprov samt uppskjutning hagel och kula (inkl högvilt)

Kursinformation 

Vi erbjuder en komplett utbildning där vi hjälper dig hela vägen till en komplett jägarexamen. Vi har skräddarsytt vår kurs utefter våra erfarenheter kring jakt och tillvaratagande av vilt. Vi jobbar heltid med jakt, viltvård och eftersök och med den kunskapen i ryggen och en trevlig miljö får ni en gedigen utbildning från jägare med "äkta erfarenheter" .

Vi gör inte bara det som krävs för att du skall få en godkänd jägarexamen, Vi gör de där lilla extra för att du ska få en stabil grund att stå på inför ert nya jägarliv,  Alla har olika förutsättningar och vi försöker tillgodose allas behov. Har du läs och skriv svårigheter så skräddarsyr vi vår pedagogik efter dina behov. Vi kan vi exempelvis ordna ett muntligt teoriprov mm. Nedan ser du detaljerat vad som ingår i vårt kursprogram för jägarexamen samt länk till bokningskalender för att se aktuella datum.   

jägarexamenspaket 2024

 • Teoretisk grundlig utbildning med erfarna handledare under 4 dagar 
 • En extern dag för uppskjutningar för kula och högvilt ( under säsong på söndagar, vintertid kan uppskjutningstillfälle variera då skjutbanorna ej av säkerhetsskäl har tillstånd att skjuta om marken/skjutvallen är frusen) 
 • Övningsskytte med instruktörer på Stjärnåsens skyttecenter. (en av landets modernaste inomhus-skyttebanor)
 • Lån av vapen och handledning av välutbildade instruktörer vid hagelskytte
 • Fika, och gårdslagad viltlunch alla dagarna
 • Utbildningsmaterial 
 • Spetsutbildning från flertalet specialister som gästar. Bla: vapentekniker, slaktare och eftersöksjägare.
 • Besök hos vapenhandlare där du får en grundlig genomgång av olika vapenmodeller inför  ditt första vapenköp.
 • vapen och produkterbjudanden från vara partners
 • Grundutbildning i vårt viltslakteri (ni får praktiskt lära er flå och stycka klövvilt) något unikt få aktörer kan erbjuda! Vi besitter bred kunskap kring ämnet som vi vill förmedla vidare. Ett mycket uppskattat inslag i kursen som ger er en god grundtrygghet i ämnet. (detta moment genomförs efter ordinaire kurs och du bokar själv in dig kostnadsfritt vid ett  passar dig)
 • Vi använder oss av digitalt studiematerial som skickas ut vid bokning.
 • Behörighet att ansöka om medlemskap Svenska Jaktklubben 

Svenska Jaktklubben 

Efter avklarad jägarexamen och med våra kursledare som referens är du behörig att ansöka om medlemskap i Svenska jaktklubben. Här kan du som nybliven jägare boka jakter, mentorskap och utbildnings jakter. Du får också som medlem och nybliven jägare tillgång till VIKENS VILTSLAKTERI dygnet runt/året om. Här kan du hänga ditt vilt i kylrum och stycka. Viken ligger i Hällingsjö, 20 min från Göteborg.                    

 Jämför gärna oss med andra aktörer så förstår du vilken otroligt välfyld och unik kurs vi har. Vi gör inte bara precis de som krävs för att du skall bli godkänd! Vi gör allt som står i vår makt för att du ska få en trygg start i ditt nya jägarliv.

När du gått vår kurs och fått godkänt på alla delprov uppfyller du naturvårdsverkets krav för jägarexamen, polisens krav för att söka vapenlicens samt bästa tänkbara förutsättningar till att bli en respekterad jägare. Men kom ihåg! - Den riktiga utbildningen börjar i skogen.

(om du inte klarar alla delmoment under kursen släpper vi dig inte. behöver du mer tid för exempelvis kulskytte så bokar vi in det. Vi har stående övningstider varje vecka och fortsätter  då övningskytte tills vi känner att du är mogen för uppskjutningar. Det är en grundsten hos oss på skattegården att finnas vid er sida till sista skottet.) 

I samband med att du bokar får du digitalt studiematerial och en personlig studieplan skickad på mail och din kurs har startat. 

Det är av stor vikt att du läser igenom din personliga studieplan och genomför det förberedande digitala studiematerialet innan vi ses fysiskt i kurslokalen. Lägg god tid på detta så du kommer väl föreberedd till oss. Din bokning är bindande.

PRIS: 8995 :- 

Vid bokning kan du även välja att delbetala din utbilding via klarna månadsbetalning. 

 klicka här för kurskalender och bokning  

Du betalar personligen provavgifterna till naturvårdsverkets examinator på provdagen (provavgifterna ca 1950:-)  samt dina ammunitionskostnaderna 

Det finns möjlighet att boka boende på Hindåsgården tors-sönd. Klicka här för att komma till Hindåsgården