PRIVATKURS JÄGAREXAMEN 

Genom vår privatkurs erbjuder vi dig att skräddarsy en personlig komplett jägarexamenskurs helt efter dina önskemål. 
Privatkurs kan genomföras för 1-4 personer och vi anpassar då antal kurstillfällen, tider och upplägg efter dina/era önskemål.
                    

 

För dig som läser jägarexamen privat

Om du studerar den teoretiska delen av jägarexamen privat men önskar få mer insyn/förklaring av vissa ämen kan du boka exempelvis en heldag och personligen välja kursinehåll.

Ett annat uppskattat upplägg för "privatister" är att efter man gjort sina teoristudier genomföra en dag där vi gör en teorietisk slutsumering innan det teoretiska provet. Vi kan vid dessa bokningar också boka en examinator så du kan genomföra det teoretiska provet.  

 jägarexamenspaket 2023

 • Teoretisk grundlig utbildning med erfarna handledare under 4 dagar 
 • en extern dag för uppskjutningar för kula och högvilt  
 • övningsskytte med instruktörer på Stjärnåsens skyttecenter. (en av landets modernaste inomhus-skyttebanor)
 • Lån av vapen och handledning av välutbildade instruktörer vid hagelskytte
 •  fika, och gårdslagad viltlunch alla dagarna
 • Utbildningsmaterial 
 • Spetsutbildning från flertalet specialister som gästar. Bla: vapentekniker, slaktare och eftersöksjägare.
 • Besök hos vapenhandlare där du får en grundlig genomgång av olika vapenmodeller inför  ditt första vapenköp.
 • vapen och produkterbjudanden från vara partners
 • Grundutbildning i vårt viltslakteri (ni får praktiskt lära er flå och stycka klövvilt) något unikt få aktörer kan erbjuda! Vi besitter bred kunskap kring ämnet som vi vill förmedla vidare. Ett mycket uppskattat inslag i kursen som ger er en god grund trygghet i ämnet.
 • Behörighet att ansöka om medlemskap Svenska Jaktklubben

Svenska Jaktklubben 

Efter avklarad jägarexamen och med våra kursledare som referens är du behörig att ansöka om medlemskap i Svenska jaktklubben. Här kan du som nybliven jägare boka jakter, mentorskap och utbildnings jakter. Du får också som medlem och nybliven jägare tillgång till VIKENS VILTSLAKTERI dygnet runt/året om. Här kan du hänga ditt vilt i kylrum och stycka. Viken ligger i Hällingsjö, 20 min från Göteborg.                    

 Jämför gärna oss med andra aktörer så förstår du vilken otroligt välfyld och unik kurs vi har. Vi gör inte bara precis de som krävs för att du skall bli godkänd! Vi gör allt som står i vår makt för att du ska få en trygg start i ditt nya jägarliv.

När du gått vår kurs och fått godkänt på alla delprov uppfyller du naturvårdsverkets krav för jägarexamen, polisens krav för att söka vapenlicens samt bästa tänkbara förutsättningar till att bli en respekterad jägare. Men kom ihåg! - Den riktiga utbildningen börjar i skogen.

(om du inte klarar alla delmoment under kursen släpper vi dig inte. behöver du mer tid för exempelvis kulskytte så bokar vi in det. Vi har stående övningstider varje vecka och fortsätter  då övningskytte tills vi känner att du är mogen för uppskjutningar. Det är en grundsten hos oss på skattegården att finnas vid er sida till sista skottet.) 

Har du fler frågor eller är intresserad av en privatkurs? Skicka ett mail till info@skattegardensvilt.se