STEFAN HOLMGREN

stefan.holmgren@stensvreta.se 

0708-730780

PRESENTATION

Jag är 59 år gammal. Har jagat egentligen sen jag var liten men formellt med examen de sista dryga 30 åren.  Började i Värmland och Närke och sen de senaste 10 åren i Småland, samt i omgångar utomlands runt om i Europa, Afrika, Kanada och USA.

Arbetat inom finansbranschen hela mitt liv, mest inom bank och de senaste 20 åren med investeringar i mindre onoterade företag. Jag är jurist med fördjupning inom bolagsrätt.

Jag driver sedan 2009 en lite större gård i nordvästra Småland som kallas Kätabo Hunting Lodge. Gården har byggts upp sen övertagandet 2009 för jakt med eget hjorthägn med dov och mufflon, fina andvatten där vi varje år sätter ut änder och har en bra stam av vanligt svenskt vilt p.g.a. av stormen Gudruns framfart 2005, som nästan hade sitt centrum just här och efter sig skapade ett smörgåsbord för viltet.

Under åren har det varit kul att arrangera jakter och idag har vi ett ganska komplett utbud av jakter där vi tar emot gästjägare.

Kätabo Hunting Lodge används nu som Skattegårdens jaktcentra där Skattegårdens Premium Klubb har möjlighet att arrangera både jakter och kurser, samt delta i de jakter som vi arrangerar, med övernattning för upp till 30 personer. 

Jag träningsskjuter mycket med främst med kula – minst en gång i veckan då jag är bortskämd med egen bana på 100, 200 och 300 m – riktigt kul.

VAD ÄR DIN ROLL I SKATTEGÅRDEN 

Jag är styrelsens ordförande och ansvarar för ekonomi och administration samt är jaktledare.   

FAVORITJAKT 

Rådjursjakt med min basset och andjakt med min jaktcocker.

FAVORITVAPEN

De sista 10 åren jagar jag uteslutande med min Blaser 93 6,5 mm med high grade trästockning, med flera olika Swarovski sikten men oftast sitter det ett Aimpoint på.

Vapnet även anpassat för benstöd. Så ändrar karaktär från kort drevbössa med Aimponit, till långdistansvapen med dämpare, benstöd och stort sikte med balistiktorn. Riktigt bra vid predator jakt. Använder mörkersikte på räv och vildsvin när det behövs. På fågeljakten är jag gammeldags och har haft en Merkel 147 E 12:a sidasida med sidolås och engelsk kolv i över 20 år.

HUNDAR

Basset Griffon Petit 2,5 år drivande klövvilt

Jaktcocker 6 mån som tränas för att bli min jaktkompis på enskild andjakt.

SPEGLA EN LYCKAD JAKTDAG