VIKENS VILTSLAKTERI

Har du haft en lyckad jakt och behöver tillgång till ett slakteri? isåfall kan du slappna av. Du kan boka Vikens viltslakteri för att själv flå, hängmöra och stycka ditt kött. (Slakteriet beräknas öppna för medlemmar i april 2021)

 

Skattegården har ett exklusivt samarbete med Vikens viltslakteri. Ett nybyggt och toppmodert viltslakteri som är beläget i Hällingsjö ca 20 minuters bilresa från Göteborg. 

Här kan du som jägare och medlem i Skattegården Premiumklubb använda slakteriet dygnet runt året om. Med ditt medlemsnummer bokar du lokalen digitalt och kan i lugn och ro ta hand om ditt vilt efter en lyckad jakt.

Lokalen är anpassad för att du ensam skall kunna genomföra hela processen utan problem. Med flyttbar travers i taket kan du ensam vinscha av en älg direkt från släpet för att sedan enkelt flytta den genom flårum, kylrum och styckningsrummet.

Ditt vilt hänger i kylrum under mörningsprocessen och du kan själv följa din "personliga mörningstimer" digitalt för att kunna planera ditt styckningstillfälle. 

När ditt vilt är färdigmörat väljer du själv om tar med det hem eller vill använda slakteriets styckningsrum. Här har du tillgång till allt du behöver från knivar, hygienartiklar, köttkvarn, vacummaskin, varmt/kallt vatten etc. 

 

Bokningsregler 

Vikens viltslakteri går enbart att boka som registrerad medlem i Premiumklubben. Som inloggad medlem ser du prislista, bokningslänk och mer information. (komplett information och möjlighet till boknng beräknas till april månad)

Vid bokningstillfället får du en engångdskod till entre och kylrum. Premiumklubben är öppen för alla jägare och du kan läsa mer och ansöka om medlemskap HÄR

 

 

Inlämning av vilt för styckning 

Under jaktsäsongernas "högtider" såsom bockjakten, älgjakten eller enligt överenskommelse  kommer du även kunna lämna ditt vilt för styckning, paketering och återtag. 

 

Viltslakteri | Alverhjort

 

Skattegårdens utbildningslokal

Vikens viltslakteri är Skattegårdens officiella slakteri och utbildningslokal. Här genomför vi våra utbildningar i certifierad viltundersökare, styckningskurser samt tar hand om de vilt vi fäller under våra jaktarrangemang.